Thursday, September 24, 2009

Monday, August 31, 2009

FuNd-Raising AcTiviTY (SuTeRa OrGaNizERs)





beginning the Ramadhan at the new campus Puncak alam, Sutera Organizers open 2 booth of F&B for our group fundraising activity. Booth no. 15 & 16 full operating open until 17 September 2009. Come and support our us, lot of fabulous foods and drinks selling fast during the day. Advisable to come early 5 p.m. - 7 p.m. List of item as stated below :

Nasi Putih
Pelbagai Jenis Lauk-Pauk
Kuih Muih
Laksa
Coklat Cake
Muffin
Nasi Dagang
Drinks
Bubur
and
etc...

Monday, August 24, 2009

Sahur di puncak bersma nabil + cheld

arini da masuk 4 ari kte berpuasa....mlm td cheld swuh kejut sahu....
aku da kejut da...dia bgn...pas 2 dia tdo blik.... Mmm....
pas 2 si nabil plak kejut dia...huh pn sme dia tdo blik...
Mmm... da la 3 ari dia miss pose...hahaha... xpe2 cheld...
masih de sok bg kmu...huhuhu.......

p/s: smlt bersahur + berbuke sume....

Wednesday, August 19, 2009

-H1N1 Attack!!!-



me??..no really scare of the shit...but some said, precaution better then cure...let's it be...keep safe and play safe too...very funny guys..

Saturday, July 25, 2009

UiTM Seri Iskandar Memories

-me?..star in making (part 1)-




Friday, July 17, 2009

-SUterA reAdy fOr Anything-



Bachelor of Event Management (hons) MARA University of Technology Puncak Alam

Sutera Organizers

Monday, July 6, 2009

SToP!!!..>LisTEn & WaTcH.....

1st day at hell yeah puncak alam campus dam i having fun...
watching stupid **hole trapping in lift tower...very funny...hahaha
hearing some monkey talking about sh*t about puncak alam area....
give me headaches sometimes...really?..nope...
the campus quite nice actually...be positive guys...
my roomate 'cheld' also same batch with me...he totally simple+rocks...
thanks God...
U make me realizes others who's face many trouble & unfortunate dare to move...
me?...still praying for Ur forgiveness & correct path to overcome the 'things'...

Insyallah~....

Tuesday, June 30, 2009

-puncak it's will be + MIBF-

oh damm shit...

this sunday da kne register puncak, kampus bru 2...

best n x best nyer kmpus 2 just blkg umah aku je...

bdk2 sume da de umah...aku je blum lg...(*&%$$&$)

xpe lah...nuc wat mcm ne... lone ranger je lah...

next week 9th - 11th julai ni de MIFB kt PWTC...

mcm menarik je event ni...join je lah....

http://www.mifb.com.my/2009/home

Thursday, June 25, 2009

Reunian OM114 UiTM Seri Iskandar batch 2005-2008I

By : Mohd Khairulnaim (Naem)
Repost & promoted by : Putra
Information : Facebook (events invitation)

Reunian OM114 UiTM Seri Iskandar batch 2005-2008 :


Description :

"event utk bdk2 om iskandarian yg berminat nk join reunion..
mase nnt kte bincang..pape hal wat meeting cr ketua dlu..
sape2 yg rase bertanggungjwb 2 contact aku k..
byk sgt permintaan ni..cadangan di alu2 kan..."

Host:
om boyz-iskandarian
Type:
Trips - Roadtrip
Network:
Global
Start Time:
Friday, July 31, 2009 at 11:00pm
End Time:
Sunday, August 2, 2009 at 2:00am
Location:
pulau pangkor
Street:
jalan pangkor
Phone:
0176148014
Email:
mknaim_om114@yahoo.com


more info??.. klik on this http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/event.php?eid=94404499849&ref=mf

Monday, June 22, 2009

To Mohd Naszrul Mazwan a.k.a. Pekak - Wish U hepy birthday 22nd...May Allah Bless U..



Dedicate to little boy name MOHD NASZRUL MAZWAN a.k.a. PEKAK,ASTRO and IDUNG BESAR... HEpi Birthday 22nd...da tua da..tp perangai mcm bdk2..hahaha...

Sunday, June 21, 2009

for newspaper today - utusan 22nd june 2009

Masa rehat penting elak tekanan mental

KUALA LUMPUR 21 Jun - Rakyat Malaysia disaran memperuntukkan sedikit masa dalam sehari untuk berehat bagi mengelakkan daripada mengalami tekanan dalam diri sehingga boleh mengakibatkan sakit mental.

Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin (gambar) berkata, setiap masyarakat perlu tahu bahawa kekurangan masa berehat antara punca seseorang itu mengalami tekanan mental.

Orang ramai, jelasnya, tidak boleh membiarkan tekanan terhadap perkara tertentu menghantui diri dalam tempoh yang panjang kerana ia faktor utama menyebabkan fikiran menjadi sedikit terganggu.

"Masyarakat sebenarnya perlu mengimbangi masa rehat dengan masa bekerja.

"Kita hanya manusia, dan manusia memerlukan had dalam setiap perkara yang dilakukan. Tetapi zaman sekarang manusia dikawal sepenuhnya oleh bebanan dan tekanan pekerjaan," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas melancarkan Kempen Anti Denggi anjuran Reckitt Benckiser (M) Sdn. Bhd. dan GCH Retail (M) Sdn. Bhd. di sini, semalam.

Beliau mengulas jumlah pesakit mental di negara yang terus meningkat 400,227 kes pada tahun lalu berbanding 346,196 kes tahun sebelumnya.

Menurut Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai, lebih membimbangkan, jumlah kes bunuh diri turut meningkat dari tahun ke tahun ekoran ia berkait dengan penambahan pesakit mental.

Rosnah berkata, selain masa rehat yang diperlukan oleh orang ramai, makanan seimbang juga faktor penting untuk menangani tekanan dalam diri.

Sehubungan itu, menurutnya, kerajaan sering menasihati masyarakat supaya mengamalkan gaya hidup yang sihat supaya bebas daripada masalah tekanan dalam hidup.

"Mulai saat ini, orang ramai perlu mendidik diri dan keluarga untuk meluangkan masa dengan beriadah kerana kajian mengatakan peredaran masa dan globalisasi akan menjadi cabaran hidup kelak," ujarnya.

Sementara itu, dalam ucapan perasmian, Rosnah menasihati masyarakat untuk mengambil masa selama 10 minit dalam seminggu bagi membersihkan kawasan kediaman daripada menjadi tempat pembiakan nyamuk aedes.

Katanya, 10,916 kes dengan 57 kematian dilaporkan di seluruh negara bagi tempoh awal tahun hingga 6 Jun lalu.

"Justeru, kementerian merayu kepada orang ramai untuk bersama-sama dengan kerajaan menjayakan kempen perangi denggi yang kini menjadi agenda tetap kerajaan ekoran ia merupakan wabak paling bahaya," jelasnya.

Thursday, June 18, 2009

Cannot wait to get one of this - Toyota Treano (AE86)



The Toyota Corolla AE86 is a classic drift car suited to rally and drifting motorsports due to these attributes: Rear wheel drive limited slip differential configuration, low vehicle weight, good balance, a 5-speed manual gearbox, ventilated disc brakes, MacPherson strut style independent suspension in front and a four-link live axle with coil springs for the rear, stabilizer bars (sway bars) at both ends, and a relatively powerful and easy to tune 4-cylinder engine.

In Japan, these qualities made the AE86 popular with Japanese street racers named “Hashiriya,” who raced the AE86 in mountain passes, named “touges,” where the tight corners suited the AE86. Many car enthusiasts refer to the AE86 by its Japanese name “Hachi-Roku,” which translated literally means “eight-six.”


Wednesday, June 17, 2009

1st Putrajaya International Dragon Boat Festival 2009





yeah...
outdoor activity are killing me out but it was great event i enjoyed it together with the friends and lecturers...
good exposure to future event managers likes us...
cannot wait for upcoming events....SEE YA...

to ex uitm perak....u on youtube




http://www.youtube.com/watch?v=N19LIVWdtvA